Dina meriter i all ära, men karaktären är ofta det som fångar en arbetsgivares intresse. Människan är minst lika viktig som betygen. Ditt personliga brev är en annons om dig själv och måste byggas upp som en sådan.
Mycket av mitt fokus ligger på att hjälpa människor med deras CV och presentationer.
En spännande och rätt strukturerad text om dig som person kan vara avgörande för att få till ett möte eller en intervju.

Förbättra dina odds och hör av dig till mig.

CV

Angående anställning som projektledare.

Jag heter Elsa Grundström och är 38 år. Jag jobbar idag som kontaktperson på en byggfirma och har koll på byggarna och deras jobb. Jobbet är bra men lite långtråkigt och jag gillar inte den grabbiga tonen.

Jag tycker att erat jobb ser bra ut. Jag passar bra i en stor organisation för att jag är flexibel och jag har alltid varit det. Jag kan anpassa mig bra när det behövs.

Om ni vill veta något mer om mig så är jag bra på dans. Jag går varje vecka på danskurs och jag tycker att det är roligt. För jag är mån om att motionera och vara hälsosam. Jag kan tillägga att mina vänner kallar mig för den rörliga och den roliga. Det gör mig glad och det är sån jag är. Min kille och jag älskar mysiga hemmakvällar med vår katt och lite tacos.

 Jag vet att jag är en bra projektledare för jag har varit det under fyra år nu. Det är därför jag söker jobbet. Jag vill ha omväxling och jag vill utvecklas som människa. Det är det jag brinner för nu. Jag tar också kvällskurser för att bli bättre på engelska. Man kan säga att det är mitt andraspråk, men jag är fortfarande bättre på svenska.

Om ni är intresserade så kan jag komma på en intervju. Men inte på arbetstid för då blir chefen arg. Jag kan komma efter 17.00.

Jag vill verkligen ha det här jobbet och jag kommer att göra mitt bästa. Jag hoppas att ni hör av er.

 

Elsa Grundström

Projektledare på Fejkbygg AB i Torneryd

Hej presumtive arbetsgivare.

Jag tänker bygga mig själv. Inte med brädor och spik utan med kompetens och social förmåga. Mitt nuvarande arbete är på ett byggföretag. Du fattar inte vad det innebär av mentala uppoffringar varje dag. Metoo är längre bort än solen här och snubbarna får snart leva med en annan verklighet.

Det aktuella jobbet känns spännande. Jag gillar att strukturera och ha koll på läget, speciellt om jag får support av ledningen och respekt för mina beslut. Som en projektledare hos er är jag ju en naturlig kugge i processen mot ett lyckat resultat.

Det är alltid svårt att beskriva sig själv som person, men min omgivning anser mig vara trevlig, öppen och flexibel. Jag är inte krånglig eller prestigefull, mitt liv är skönt och harmoniskt. Visst har jag mysiga hemmakvällar med min pojkvän och vår katt, men jag älskar att dyka i de fina reven som Karibien erbjuder. Att njuta av det liv som finns under det grönblå ”James Bond-vattnet” gör mig lycklig.

Mitt CV visar de jobb jag haft tidigare och de vitsord jag fått. Själv tror jag dock mer på det personliga mötet för att se om jag passar in i er företagskultur. Och det finns ju bara ett sätt att få reda på det. Eller hur?

Så träffa mig, gärna vardagar efter 17.00 – eller på helgen.

 

Mvh

Elsa Grundström

Projektledare på Fejkbygg AB